header

Blog

Het laatste nieuws

7 tips om hoger te komen in Google

Je werkt al flink aan je website of webwinkel voor zoekmachine optimalisaties maar de resultaten lopen blijft achter? In dit blogartikel sommen we een lijst op met makkelijk uitvoerbare acties die je uit kunt voeren zodat er hoger gescoord wordt in de zoekresultaten van zoekmachines.

1. Schoon de broncode op
Het is van belang dat de spiders of crawlers van zoekmachines de broncode van de website of webwinkel goed kunnen lezen om deze goed te kunnen indexeren. Schone broncode zorgt ervoor dat de website of webwinkel beter doorzocht kan worden waardoor je beter wordt gevonden. Ook krijgt de website of shop met schone code een streepje voor ten opzichte van de concurrentie waar dit niet het geval is.

2. Controleer links
Zorg ervoor dat alle pagina’s foutloos te bereiken zijn, dit kan via een link van een andere pagina of website. Een goede interne- en externe link structuur zorgt ervoor dat zoekmachines de website of webshop beter begrijpen waardoor er meer betekenis aan de pagina's wordt gegeven.

3. Zorg voor backlinks naar je website
Door externe links (backlinks) naar de website of webwinkel te verwijzen, zullen de zoekmachines deze beter waarderen. Daarbij is het belangrijk dat dit goede links zijn, afkomstig van relevante sites. Laat daarom niet op de meest willekeurige websites backlinks plaatsen want dit resulteert in strafpunten door Google.

4. Maak bestandsnamen beschrijvend en zoekwoord rijk
Door de bestandsnamen - in relatie tot de website of webwinkel - een beschrijvende naam te geven en te voorzien van een treffend zoekwoord die bijdraagt aan de relevantie van de inhoud, zal dit leiden tot een hogere waardering door de zoekmachines.

5. Controleer pagina titels
De pagina titel is één van de belangrijkste aspecten waar zoekmachines naar kijken voor de uiteindelijke ranking van websites of webwinkels. Plaats altijd relevante zoekwoorden - waarvan je wilt dat je pagina op gevonden moet worden - in de pagina titel. Bij voorkeur aan het begin van de pagina titel.

6. Controleer alt-tags van afbeeldingen
De spiders en crawlers van zoekmachines kunnen afbeeldingen wel zien maar lastig beoordelen. Door een alt-tag aan de afbeelding toe te voegen kan dit probleem omzeild worden. Plaats ook hier de juiste zoekwoorden in.

7. Plaats links vanuit fora
Plaats een artikel op een forum dat een vergelijkbaar onderwerp heeft als die van je eigen website of webwinkel. Plaats tevens een link naar de eigen site of shop in het profiel wat wordt gebruikt. Op deze manier wordt de toegang tot de website of webwinkel vergroot. Deze links hebben niet heel veel waarde maar alle kleine beetjes helpen!
Plaats een sitemap

Een sitemap zorgt er voor dat alle content van de website of webwinkel op één plaats staan. Spiders en crawlers kunnen door deze sitemap-pagina alle pagina’s terugvinden.

Voer deze tips 15 minuten per dag uit en je zal een groot verschil in je ranking van Google gaan merken! Op zoek naar een andere oplossing? Béyonit helpt je graag met online ontzorgen.