header

Blog

Het laatste nieuws

Hoe werkt Google Display?

De kracht van visuele advertenties op miljoenen websites

Google Display is een van de meest populaire en effectieve manieren om online te adverteren. Maar wat is Google Display precies en hoe kun je het inzetten voor je bedrijf? In deze blog leggen we je alles uit wat je moet weten over Google Display: wat het is, hoe het werkt, wat de voordelen zijn en hoe je het kunt gebruiken om je doelgroep te bereiken en je conversies te verhogen.

Wat is Google Display?

Google Display is een onderdeel van Google Ads, het online advertentieplatform van Google. Met Google Display kun je visueel aantrekkelijke advertenties weergeven op het Google Display Netwerk (GDN). Het GDN is een verzameling van miljoenen websites, apps en Google-eigendommen (zoals YouTube en Gmail) waarop je advertenties kunt plaatsen. Met het GDN kun je ongeveer 90% van alle Nederlandse internetgebruikers bereiken1.
Google Display advertenties kunnen verschillende vormen aannemen, zoals banners, video’s, afbeeldingen of tekst. Je kunt ook gebruik maken van responsive display advertenties, die zich automatisch aanpassen aan de grootte en het formaat van het scherm waarop ze worden weergegeven. Met Google Display kun je je advertenties afstemmen op je doelen, zoals het stimuleren van verkopen, leads, websiteverkeer of naamsbekendheid.


Hoe werkt Google Display?

Om te adverteren met Google Display heb je een Google Ads account nodig. Daarna kun je een display-campagne maken en instellen. Een display-campagne is een type campagne dat beschikbaar is in Google Ads. Je kunt kiezen uit verschillende campagnedoelen, zoals:
•    Verkopen genereren
•    Leads genereren
•    Websiteverkeer genereren
•    Product- en merkoverweging stimuleren
•    Naamsbekendheid en bereik vergroten
Afhankelijk van je campagnedoel kun je verschillende biedstrategieën kiezen, zoals kosten per klik (CPC), kosten per duizend vertoningen (CPM) of kosten per actie (CPA). Je kunt ook gebruik maken van slim bieden, waarbij Google machine learning gebruikt om automatisch de optimale biedingen te bepalen voor elke veiling.

Vervolgens kun je je advertenties maken of uploaden. Je kunt kiezen uit verschillende advertentie-indelingen, zoals:
•    Afbeeldingsadvertenties: dit zijn statische of geanimeerde afbeeldingen die op verschillende plaatsen op het GDN worden weergegeven.
•    Videoadvertenties: dit zijn korte video’s die worden afgespeeld voor, tijdens of na andere video’s op YouTube of andere websites of apps in het GDN.
•    Gmail-advertenties: dit zijn uitvouwbare advertenties die worden weergegeven bovenaan de tabbladen in Gmail-inboxen.
•    Responsive display-advertenties: dit zijn advertenties die bestaan uit een combinatie van afbeeldingen, logo’s, koppen en beschrijvingen die door Google worden gemixt en gematcht om de best presterende advertentie te creëren voor elke plaatsing.

Tot slot kun je je doelgroep selecteren en targeten. Dit is een van de belangrijkste stappen om ervoor te zorgen dat je advertenties worden weergegeven aan de juiste mensen op het juiste moment. Met Google Display kun je gebruik maken van verschillende targetingopties, zoals:
•    Contextuele targeting: hiermee kun je je advertenties weergeven op websites of apps die gerelateerd zijn aan bepaalde zoekwoorden of onderwerpen die relevant zijn voor je product of dienst. 
•    Doelgroep targeting: hiermee kun je je advertenties weergeven aan mensen die voldoen aan bepaalde criteria, zoals leeftijd, geslacht, locatie, interesses of koopintentie.
•    Remarketing: hiermee kun je je advertenties weergeven aan mensen die al eerder interactie hebben gehad met je website, app of YouTube-kanaal.
•    Vergelijkbare doelgroepen: hiermee kun je je advertenties weergeven aan mensen die lijken op je bestaande klanten of websitebezoekers.

 

Wat zijn de voordelen van Google Display?

Google Display biedt verschillende voordelen voor adverteerders die hun online zichtbaarheid en resultaten willen verbeteren. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:
•    Een enorm bereik: met Google Display kun je miljoenen potentiële klanten bereiken op verschillende plaatsen en apparaten. Je kunt je advertenties weergeven op populaire websites en apps, maar ook op YouTube en Gmail, die elk meer dan een miljard gebruikers hebben.
•    Een hoge mate van flexibiliteit: met Google Display kun je je advertenties aanpassen aan je doelen, budget en doelgroep. Je kunt kiezen uit verschillende advertentie-indelingen, biedstrategieën en targetingopties om de beste resultaten te behalen.
•    Een betere merkherkenning: met Google Display kun je je merk onder de aandacht brengen bij mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in je product of dienst. Je kunt visuele en aantrekkelijke advertenties gebruiken om je merkboodschap over te brengen en een positieve indruk te maken.
•    Een hogere conversieratio: met Google Display kun je mensen bereiken die zich in verschillende fasen van de klantreis bevinden. Je kunt mensen aanspreken die al op zoek zijn naar wat je aanbiedt, maar ook mensen die nog niet weten dat ze je nodig hebben. Je kunt ook remarketing gebruiken om mensen te herinneren aan je aanbod en ze terug te halen naar je website.

 

Hoe kun je Google Display gebruiken voor je bedrijf?

Google Display is een krachtig hulpmiddel om je online marketingdoelen te bereiken. Maar hoe kun je het effectief gebruiken voor je bedrijf? Hier zijn enkele tips om het meeste uit Google Display te halen:
•    Bepaal je doel en doelgroep: voordat je een display-campagne maakt, moet je duidelijk weten wat je wilt bereiken en wie je wilt bereiken. Dit zal je helpen om de juiste campagnestrategie, advertentie-indeling en targetingoptie te kiezen.
•    Maak aantrekkelijke advertenties: je advertenties moeten de aandacht trekken en de interesse wekken van je doelgroep. Gebruik heldere kleuren, pakkende koppen, duidelijke call-to-actions en relevante afbeeldingen of video’s. Zorg er ook voor dat je advertenties passen bij de stijl en het ontwerp van de websites of apps waarop ze worden weergegeven.
•    Test en optimaliseer: om het succes van je display-campagne te meten en te verbeteren, moet je regelmatig testen en optimaliseren. Gebruik de rapportagefuncties van Google Ads om de prestaties van je campagne te volgen en te analyseren. Experimenteer met verschillende variabelen, zoals advertentietekst, afbeeldingen, biedingen, plaatsingen en doelgroepen. Houd bij wat werkt en wat niet, en pas je campagne dienovereenkomstig aan.

 

Hoe kan Béyonit je helpen met Google Display?

Als je Google Display wilt gebruiken om meer klanten te bereiken en meer conversies te genereren, maar niet zeker weet hoe je het moet doen of waar je moet beginnen, dan kan Béyonit je helpen met Google Display. Béyonit is een online marketing bureau dat gespecialiseerd is in Google Ads. Wij hebben de kennis, ervaring en tools om je te helpen met het opzetten, beheren en optimaliseren van je display-campagnes. Wij kunnen je helpen met:
•    Het bepalen van je doel en doelgroep
•    Het kiezen van de beste campagnestrategie, advertentie-indeling en targetingoptie
•    Het maken van aantrekkelijke en effectieve advertenties
•    Het testen en optimaliseren van je campagne
•    Het meten en rapporteren van je resultaten

Met Béyonit kun je profiteren van de voordelen van Google Display zonder je zorgen te hoeven maken over de technische details of de tijd en moeite die het kost. Wij zorgen ervoor dat je display-campagnes aansluiten bij je bedrijfsdoelen en je doelgroep aanspreken. Zo kun jij je concentreren op het runnen van je bedrijf en het bedienen van je klanten.