header

Blog

Het laatste nieuws

Microsoft kondigt Copilot aan

De AI-gestuurde toekomst van Microsoft Office


Microsoft kondigt Copilot aan, een nieuwe AI-assistent die is ontworpen om mensen te helpen bij het genereren van documenten, e-mails, presentaties en meer. Het maakt gebruik van GPT-4 van OpenAI en zal naast de Microsoft 365-apps zitten als een chatbot-assistent die gebruikers kunnen oproepen om tekst in documenten te genereren, PowerPoint-presentaties te maken op basis van Word-documenten of zelfs helpen bij het gebruik van functies zoals PivotTables in Excel.

Een AI-assistent die in alle Microsoft 365-apps werkt

Copilot zal beschikbaar zijn in de Microsoft 365-apps, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams, en kan worden opgeroepen om informatie te verstrekken over aankomende Teams-vergaderingen, updates te geven over gerelateerde projecten, organisatorische veranderingen, zoals recente aanwervingen, en zelfs updates over collega's die terugkeren van vakantie.

Het kan ook worden gebruikt om een document te schrijven op basis van andere bestanden en de gegenereerde tekst kan dan vrij worden bewerkt en aangepast. Copilot kan ook worden gevraagd om bijvoorbeeld een SWOT-analyse of PivotTable te maken op basis van gegevens in Excel.
 

Niet perfect, maar een goede start

Jared Spataro, het hoofd van Microsoft 365, merkt op dat Copilot niet altijd correct zal zijn. “Soms zal Copilot het bij het rechte eind hebben, andere keren zal het nuttig verkeerd zijn en u een idee geven dat niet perfect is, maar u toch een goede start geeft," zei hij tijdens Microsoft's AI-evenement vandaag.
 

Verdere uitbreiding in de toekomst

Microsoft zegt dat het zijn Microsoft 365 Copilot momenteel test met 20 klanten en de preview in de komende maanden zal uitbreiden. De prijzen en details worden later bekendgemaakt.

Hoewel Microsoft zich snel beweegt met zijn AI-gestuurde visie voor Office-apps, zullen er zeker zorgen zijn over de snelheid van innovatie en de nauwkeurigheid van de AI-modellen, met name omdat Microsoft 365-gebruikers deze wellicht zullen gebruiken met bedrijfsgegevens in de toekomst. Microsoft is echter van mening dat het snel en verantwoord moet handelen om aan de behoeften van klanten te voldoen en zegt dat het zijn systemen voortdurend zal verbeteren en bijschaven.