header

Blog

Het laatste nieuws

Hoe je met storytelling je online marketing kan verbeteren

Hoe je met verhalen vertellen meer emotie, betrokkenheid en conversie kunt creëren

Je hebt vast wel eens gehoord van storytelling. Het is een term die vaak wordt gebruikt in de online marketing wereld om aan te geven dat je niet alleen feiten en informatie moet delen met je doelgroep, maar ook verhalen. Verhalen die jouw merk, product of dienst tot leven brengen. Verhalen die jouw doelgroep raken, inspireren en overtuigen. Maar wat is storytelling precies? En hoe kun je het effectief inzetten om je online marketing te verbeteren? In deze blog leggen we het uit.

Wat is storytelling?

Storytelling betekent letterlijk “verhalen vertellen”. Het is een manier om een boodschap over te brengen door middel van een narratief, oftewel een verhaallijn met een begin, een midden en een eind. Een goed verhaal bevat meestal de volgende elementen:

  • Een hoofdpersoon waar de doelgroep zich mee kan identificeren
  • Een probleem of uitdaging waar de hoofdpersoon mee te maken krijgt
  • Een oplossing of transformatie die de hoofdpersoon bereikt dankzij jouw merk, product of dienst
  • Een moraal of les die de doelgroep kan leren van het verhaal

Storytelling is geen nieuw fenomeen. Mensen vertellen al eeuwenlang verhalen om kennis, ervaringen en emoties te delen. Denk bijvoorbeeld aan sprookjes, mythen en legendes. Verhalen hebben namelijk een krachtige werking op ons brein. Ze prikkelen onze fantasie, stimuleren onze empathie en activeren onze emoties. Daardoor kunnen we ons beter inleven in de situatie van de hoofdpersoon en onthouden we de boodschap beter.

 

Waarom is storytelling belangrijk voor online marketing?

Online marketing draait om het aantrekken, boeien en converteren van je doelgroep via verschillende online kanalen zoals websites, blogs, social media, e-mails en video’s. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw online marketing opvalt tussen alle andere berichten die mensen dagelijks zien? En hoe zorg je ervoor dat jouw online marketing niet alleen informeert maar ook inspireert en overtuigt? Dat doe je door storytelling toe te passen.

Storytelling heeft namelijk veel voordelen voor online marketing:

  • Storytelling maakt jouw online marketing uniek en authentiek. Door jouw eigen verhaal te vertellen laat je zien wie jij bent als merk of bedrijf, wat jouw visie en missie zijn en wat jou onderscheidt van anderen.
  • Storytelling maakt jouw online marketing relevant en waardevol. Door verhalen te vertellen die aansluiten bij de behoeften, interesses en problemen van jouw doelgroep laat je zien dat jij begrijpt wat zij zoeken
  • Storytelling maakt jouw online marketing emotioneel en overtuigend. Door verhalen te vertellen die emoties oproepen bij jouw doelgroep laat je zien dat jij niet alleen een rationele keuze bent maar ook een emotionele. Emoties spelen namelijk een grote rol bij het nemen van beslissingen.
  • Storytelling maakt jouw online marketing interactief en betrokken. Door verhalen te vertellen die de aandacht trekken en vasthouden van jouw doelgroep laat je zien dat jij niet alleen zendt maar ook luistert. Je nodigt je doelgroep uit om deel te nemen aan het verhaal door bijvoorbeeld vragen te stellen, feedback te geven of actie te ondernemen.


Hoe kan Béyonit je helpen met storytelling?

Zoals je hebt gezien, is storytelling een krachtige manier om je online marketing naar een hoger niveau te tillen. Maar hoe doe je dat? Hoe vertel je een goed verhaal dat jouw doelgroep raakt en overtuigt? Daar kan Béyonit je bij helpen.

Béyonit is een full-service online marketing bureau dat gespecialiseerd is in storytelling. Wij kunnen je helpen met het bedenken, creëren en verspreiden van jouw verhaal via verschillende online kanalen. Wij hebben de kennis, de ervaring en de tools om jouw verhaal te laten schitteren.

Wij kunnen je onder andere helpen met:

  • Het ontdekken en formuleren van jouw unieke merkverhaal
  • Het ontwerpen en schrijven van aantrekkelijke en relevante content
  • Het kiezen en gebruiken van de juiste online kanalen
  • Het meten en analyseren van de resultaten en impact van jouw verhaal
  • Het verbeteren en innoveren van jouw verhaal op basis van best practices en trends
  • Met Béyonit haal je meer uit je online marketing. Wij zorgen ervoor dat jouw verhaal de juiste boodschap overbrengt naar de juiste persoon op het juiste moment. Zo kun jij meer emotie, betrokkenheid en conversie creëren.