Search Engine Optimization

Zo hoog mogelijk op Google komen

SEO

Je wilt zo hoog mogelijk op Google komen te staan met je bedrijf. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Door middel van SEO kunt u hoger op google komen te staan en word uw bedrijf beter gevonden. SEO is een vorm van online marketing dat staat voor ‘Search Engine Optimization’. Vertaald naar het Nederlands betekend het Zoekmachine Optimalisatie. Er zijn drie belangrijke handelingen om hoog in Google te komen.

  • Zoekwoorden optimalisatie
  • Duidelijke en relevante content schrijven
  • linkbuilding

Zoekwoorden optimalisatie

Als mensen een website of een bepaald product/dienst proberen te vinden, vullen ze zoekwoorden in op google. U wilt natuurlijk dat als mensen een product zoeken die u verkoopt, dat u dan bovenaan de zoekresultaten komt. Google wil de beste zoekresultaten voor de gebruiker vinden, dus moet u Google duidelijk maken dat uw content relevant is en dat het over het zoekwoord gaat.

Duidelijke en relevante content schrijven

Zorg ervoor dat de teksten op website duidelijk en relevant zijn. Ga dus niet zomaar allemaal zoekwoorden in de tekst gooien want daar schiet je niks mee op. Sterker nog, dat gaat je tegenwerken! Als je duidelijke en interessante content op je website hebt gaat Google het meer waarderen. Google test namelijk hoe erg de bezoekers van de website je content waarderen. De lezer moet dus het belangrijkst zijn.

Linkbuilding

Linkbuilding is tegenwoordig enorm belangrijk voor je SEO. Google kijkt naar links om te kijken hoe relevant uw website is. Als uw website vaak word gelinkt door andere websites betekent het volgens Google dat je relevant bent en een betrouwbare bron bent waardoor je hoger komt in de zoekresultaten. Het maken en onderhouden van deze links is enorm belangrijk onderdeel van SEO.